Indonesien fik første gang bragt kaffeplanter fra Indien af den hollandske kolonimagt i 1699.
Den mest ”berømte” kaffe fra Indonesien er nok Kopi Luwak, som også anses som at være verdens dyreste kaffe. Den Indiske palmeruller som er et desmerdyr spiser de modne kaffebær, og i dens efterladenskaber ligger den rene kaffebønne tilbage. Der er mange historier om hvorfor at denne proces skulle gøre noget helt særligt for kaffen, men det er mest af alt blot historien og mystikken i sig selv, snarere end smagen. Kopi Luwak kaffe har i de seneste år fået et dårligt ry fordi der er opdaget desmerdyr der lever i fangenskab som tvangsfodres med kaffebær, og samtidig kan det være svært at afgøre om den kaffe man køber også er 100% ægte Kopi Luwak. Indonesien producerer omkring 11 millioner sække pr. år og deres mest berømte regioner er Sumatra og Java, hvor sidstnævnte hos mange er synonym med kaffe.
Indonesisk kaffe har en tung og fyldig krop med en jord/træagtig og krydret smag, samt en lav syrlighed.


