Nicaragua

Kaffen kom til Nacaragua i omkring 1790. I midten af 1800-tallet kom der dog mere gang i produktionen grundet store investeringer der havde sit udspring i guldfeberen. Siden da, har kaffeproduktionen fået godt fat i Nicaragua, der i slutningen af 1900-tallet bestod af titusindvis af kaffefarme, med over 300.000 ansatte. Kaffe udgør hele 54% af Nicaraguas samlede produktion i landbruget.

Kaffe fra Nicaragua er ofte balanceret, med en behagelig syre, og noter af citrus, chokolade og vanilje.

kaffe fra Nicaragua

Nicaraguansk kaffe – balanceret smag med bløde citrus- og chokolenuancer

Nicaragua har en lang kaffe­historie, der går tilbage til slutningen af 1700-tallet, men det var først i midten af 1800-tallet, at produktionen for alvor tog fart. Investeringer udløst af guldfeberen satte gang i plantagedrift og gjorde kaffe til en af landets vigtigste afgrøder. I slutningen af 1900-tallet bestod landets kaffelandskab af titusindvis af mindre farme, og industrien beskæftigede hundredtusinder af mennesker. Selv i dag spiller kaffe en afgørende rolle og står for en stor del af Nicaraguas landbrugsproduktion.

Kaffe dyrkes primært i bjergområderne, hvor klimaet og højderne skaber ideelle betingelser for kvalitetsbønner. Mange småbønder arbejder i kooperativer og fokuserer på håndværk, sporbarhed og bæredygtige metoder, hvilket gør nicaraguansk kaffe til en spændende mulighed for dem, der ønsker en kvalitetsoplevelse med lokal forankring.

Smagsprofilen fra Nicaragua er typisk velafbalanceret med en behagelig, rund syrlighed og noter af citrus, chokolade og mild vanilje. Kaffen er ofte blød og let at drikke, men stadig kompleks nok til at tilfredsstille entusiaster, der sætter pris på harmoni og finesse i koppen.

Har du lyst til at udforske kaffe fra Nicaragua, eller ønsker du rådgivning omkring valg af bønner til din virksomhed, café eller restaurant? Vi står klar til at hjælpe med indblik, smag og risteprofiler.

Har du et spørgsmål?

Har du stadig et spørgsmål som du ikke fik svar på?  – Så er du meget velkommen til at kontakte os, ved at udfylde vores kontaktformular.

Vil du gerne vide mere?

Du er meget velkommen til at dykke ned i vores vidensbank

kaffe vasket proces
Procesmetoder

Vasket kaffe

Efter høst fjernes både skal og frugtkød og tilbage har man den rene kaffebønne. Til denne proces bruges

Få mere viden
kaffe pulped natural proces
Procesmetoder

Pulped Natural

I denne metode fjernes skal og frugtkød, og bønnerne lægges til tørre med resterne af det sukkerlag der

Få mere viden
kaffe bønnesort SL28 SL34
Bønnesorter

SL28 & SL34

I årene 1934-1963 udviklede Scott Labs nye varianter til Kenya. De 2 mest vellykkede hybrider var SL28 og

Få mere viden
kaffe bønnesort Geisha
Bønnesorter

Geisha

Geisha er en sjælden kaffe der oprindeligt stammer fra Etiopien. Den blev opdaget første gang nær byen Gesha

Få mere viden
kaffe bønnesort Pacamara
Bønnesorter

Pacamara

Pacamara er en hybrid af Pacas og Maragogype der blev opdaget i 1950érne. Den har de bedste egenskaber

Få mere viden