Bourbon

Bourbon varianten har sit navn fra øen øst fra Madagascar der engang var kendt som Bourbon Island. Franskmændene plantede den i 1708 efter flere generationer begyndte den at vise sin enestående karaktér og være en plante der var rimelig robust. Bourbontræet er også relativt højt, men har grønne og bredere blade. De modne bær bliver enten gule, røde eller orange afhængigt af typen og jorden. Den røde er dog den mest almindelige. Bourbontræet vokser bedst i en højde på mellem 1100 – 2200 meter. Bourbon har også en høj kvalitet i koppen, men producerer omkring 20-30% flere bær.

kaffe bønnesort Bourbon

Bourbon – klassisk kvalitet med sødme, fylde og dyb karakter

Bourbon er en af de mest kendte og historisk betydningsfulde kaffe bønnesorter i verden. Den fik sit navn fra øen Bourbon (i dag Réunion), hvor franskmændene plantede den i begyndelsen af 1700-tallet. Efter flere generationers dyrkning viste planten sig at have en særlig robusthed og en enestående smagskvalitet – egenskaber der gjorde den eftertragtet og førte til, at den blev spredt til kaffelande over hele verden.

Bourbon-træet vokser relativt højt, har store grønne blade og producerer bær, der kan være røde, gule eller orange, afhængigt af sort og dyrkningsforhold. Rød Bourbon er den mest almindelige, men alle varianter er kendt for deres smagsmæssige potentiale. Sorten trives bedst i højder mellem 1.100 og 2.200 meter og giver typisk 20–30% flere bær end Typica-sorten, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

I koppen kendetegnes Bourbon-kaffe ofte ved en naturlig sødme, fyldig krop og dyb kompleksitet. Smagsprofilen kan variere, men typiske noter inkluderer karamelliseret sukker, chokolade, modne frugter og en balanceret syrlighed. Resultatet er en rig og behagelig kaffeoplevelse, som både entusiaster og professionelle ristere holder højt.

Vil du lære mere om Bourbon-kaffe eller få hjælp til at vælge de rette bønner til café, restaurant eller virksomhed? Vi deler gerne vores erfaring – og sørger for, at du får den bedste smagsoplevelse i koppen.

Har du et spørgsmål?

Har du stadig et spørgsmål som du ikke fik svar på?  – Så er du meget velkommen til at kontakte os, ved at udfylde vores kontaktformular.

Vil du gerne vide mere?

Du er meget velkommen til at dykke ned i vores vidensbank

kaffe vasket proces
Procesmetoder

Vasket kaffe

Efter høst fjernes både skal og frugtkød og tilbage har man den rene kaffebønne. Til denne proces bruges

Få mere viden
kaffe pulped natural proces
Procesmetoder

Pulped Natural

I denne metode fjernes skal og frugtkød, og bønnerne lægges til tørre med resterne af det sukkerlag der

Få mere viden
kaffe bønnesort SL28 SL34
Bønnesorter

SL28 & SL34

I årene 1934-1963 udviklede Scott Labs nye varianter til Kenya. De 2 mest vellykkede hybrider var SL28 og

Få mere viden
kaffe bønnesort Geisha
Bønnesorter

Geisha

Geisha er en sjælden kaffe der oprindeligt stammer fra Etiopien. Den blev opdaget første gang nær byen Gesha

Få mere viden
kaffe bønnesort Pacamara
Bønnesorter

Pacamara

Pacamara er en hybrid af Pacas og Maragogype der blev opdaget i 1950érne. Den har de bedste egenskaber

Få mere viden