Maragogype

Maragogype er en mutation af Typica der også blev opdaget i Brasilien. Træet bliver ofte større end både Typica og Bourbon, og producerer også større bær. De store bær, som også kaldes ”elefantbønner” anser mange som at give en højere kvalitet i koppen. Maragogype findes ofte i Central- og Sydamerika i højder mellem 6-800 meter.

Den giver en lav produktion trods sin størrelse, men til gengæld en god kvalitet og samt en frisk og fed kaffe.

kaffe bønnesort Maragogype

Maragogype – elefantbønnen med stor størrelse og blød, fyldig karakter

Maragogype er en naturlig mutation af Typica og blev opdaget i Brasilien. Sorten er især kendt for sine markant store bønner, der ofte omtales som “elefantbønner” på grund af deres imponerende størrelse. Træet selv vokser også større end både Typica og Bourbon, men på trods af sin størrelse producerer Maragogype et relativt lavt udbytte. Det, den mangler i mængde, henter den dog hjem i kvalitet og en helt særlig kaffeoplevelse.

Maragogype dyrkes primært i Central- og Sydamerika og trives bedst i højder mellem ca. 600 og 800 meter. Bønnerne er populære blandt kaffeentusiaster, ikke kun på grund af deres størrelse, men også for deres runde og bløde smagsprofil. Den lave densitet i bønnerne gør dem ofte særligt velegnede til mellemristninger, hvor deres karakter virkelig kommer til sin ret.

I koppen giver Maragogype typisk en frisk, fyldig og cremet kaffe med mild syrlighed og behagelige frugtnoter. Den opleves ofte som elegant og afrundet med en blød mundfølelse og lang, ren afslutning. For dem, der ønsker en unik og delikat kop med en anderledes struktur end klassiske Arabica-profiler, er Maragogype en spændende bønnesort at udforske.

Vil du smage Maragogype eller høre mere om bønnesorten til brug i café, restaurant eller virksomhed? Vi rådgiver gerne og hjælper dig med at finde den rette kaffeprofil.

Har du et spørgsmål?

Har du stadig et spørgsmål som du ikke fik svar på?  – Så er du meget velkommen til at kontakte os, ved at udfylde vores kontaktformular.

Vil du gerne vide mere?

Du er meget velkommen til at dykke ned i vores vidensbank

kaffe vasket proces
Procesmetoder

Vasket kaffe

Efter høst fjernes både skal og frugtkød og tilbage har man den rene kaffebønne. Til denne proces bruges

Få mere viden
kaffe pulped natural proces
Procesmetoder

Pulped Natural

I denne metode fjernes skal og frugtkød, og bønnerne lægges til tørre med resterne af det sukkerlag der

Få mere viden
kaffe bønnesort SL28 SL34
Bønnesorter

SL28 & SL34

I årene 1934-1963 udviklede Scott Labs nye varianter til Kenya. De 2 mest vellykkede hybrider var SL28 og

Få mere viden
kaffe bønnesort Geisha
Bønnesorter

Geisha

Geisha er en sjælden kaffe der oprindeligt stammer fra Etiopien. Den blev opdaget første gang nær byen Gesha

Få mere viden
kaffe bønnesort Pacamara
Bønnesorter

Pacamara

Pacamara er en hybrid af Pacas og Maragogype der blev opdaget i 1950érne. Den har de bedste egenskaber

Få mere viden