Geisha

Geisha er en sjælden kaffe der oprindeligt stammer fra Etiopien. Den blev opdaget første gang nær byen Gesha i det vestlige Etiopien. Træet kan blive højt med tynde lange blade med en grøn/rød farve. Grenene er lange og tynde og vokser med stor afstand til hinanden. Geisha indeholder ca. 30% mindre koffein end andre Arabica varianter. I 1953 introducerede man planten til Costa Rica og derfra kom den videre til Panama, hvor den har spillet den største rolle.

Geisha er den af alle varianterne der har den mest unikke karaktér. Duften er floral og i koppen og man oplever tydelige noter af frisk bergamottesyre og blomsteragtig eftersmag.

kaffe bønnesort Geisha

Geisha – legendarisk elegance med florale noter og ren syre

Geisha er en af verdens mest eftertragtede kaffe bønnesorter og stammer oprindeligt fra Etiopien, nær byen Gesha i det vestlige højland. Sorten blev senere introduceret til Costa Rica i 1950’erne og nåede derefter Panama, hvor den for alvor fik ikonisk status. Det var her Geisha vandt international anerkendelse for sin unikke smagsprofil og satte rekordpriser på kaffeauktioner – og i dag regnes den som en af de mest eksklusive og særprægede sorter i specialkaffens univers.

Planten er høj og elegant med tynde, lange grene og karakteristiske grønne eller rødtonede blade. Geisha indeholder omkring 30% mindre koffein end andre Arabica‐varianter, hvilket kan bidrage til dens sarte og sofistikerede smagsudtryk. Den trives typisk bedst i kølige højder, hvor klima og terroir understøtter dens komplekse aromaprofil.

I koppen byder Geisha på en ren og lys smagsoplevelse med tydelige florale nuancer, delikat sødme og frisk bergamotte‐ og citrusagtig syre. Eftersmagen er ofte lang, elegant og blomsterpræget – en oplevelse der har gjort Geisha særlig populær blandt kaffeeksperter og entusiaster, der sætter pris på finesse og aromatisk kompleksitet.

Vil du prøve Geisha eller få råd om, hvilke bønner der passer bedst til din café, restaurant eller virksomhed? Vi står klar til at dele viden, smagsprøver og risteindsigt.

Har du et spørgsmål?

Har du stadig et spørgsmål som du ikke fik svar på?  – Så er du meget velkommen til at kontakte os, ved at udfylde vores kontaktformular.

Vil du gerne vide mere?

Du er meget velkommen til at dykke ned i vores vidensbank

kaffe vasket proces
Procesmetoder

Vasket kaffe

Efter høst fjernes både skal og frugtkød og tilbage har man den rene kaffebønne. Til denne proces bruges

Få mere viden
kaffe pulped natural proces
Procesmetoder

Pulped Natural

I denne metode fjernes skal og frugtkød, og bønnerne lægges til tørre med resterne af det sukkerlag der

Få mere viden
kaffe bønnesort SL28 SL34
Bønnesorter

SL28 & SL34

I årene 1934-1963 udviklede Scott Labs nye varianter til Kenya. De 2 mest vellykkede hybrider var SL28 og

Få mere viden
kaffe bønnesort Geisha
Bønnesorter

Geisha

Geisha er en sjælden kaffe der oprindeligt stammer fra Etiopien. Den blev opdaget første gang nær byen Gesha

Få mere viden
kaffe bønnesort Pacamara
Bønnesorter

Pacamara

Pacamara er en hybrid af Pacas og Maragogype der blev opdaget i 1950érne. Den har de bedste egenskaber

Få mere viden