Soltørret kaffe

Efter at kaffebærrene er blevet plukket lægges de til at tørre i solen mens frugtkød og skallen stadig sidder på. Sukkeret fra bærrets frugtkød er med til at give kaffen en højere sødme og kompleks smag. Metoden kaldes og Natural og anvendes ofte i lande som har sparsom adgang til vand.

kaffe soltørret proces

Soltørret kaffe – naturlig sødme og kompleksitet

Soltørret kaffe, også kaldet Natural process, er en af de ældste forarbejdningsmetoder i kaffens verden. Efter høst tørres kaffebærrene i solen med både skal og frugtkød intakt, hvilket betyder, at sukkeret fra frugtkødet trænger ind i bønnen under tørringen. Resultatet er en kaffe med tydelig sødme, fyldig krop og ofte frugtige og vinøse noter.

Metoden bruges især i regioner, hvor vandressourcer er begrænsede, og kræver omhyggelig håndtering for at sikre ensartet tørring og undgå overfermentering. Soltørret kaffe tilbyder en smagsoplevelse med livlig karakter, dyb kompleksitet og naturlig sødme, som især tiltaler kaffeentusiaster, der søger et mere frugtdrevet udtryk i koppen.

Ønsker du at smage naturligt forarbejdet kaffe eller høre mere om vores udvalg til erhverv, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Har du et spørgsmål?

Har du stadig et spørgsmål som du ikke fik svar på?  – Så er du meget velkommen til at kontakte os, ved at udfylde vores kontaktformular.

Vil du gerne vide mere?

Du er meget velkommen til at dykke ned i vores vidensbank

kaffe vasket proces
Procesmetoder

Vasket kaffe

Efter høst fjernes både skal og frugtkød og tilbage har man den rene kaffebønne. Til denne proces bruges

Få mere viden
kaffe pulped natural proces
Procesmetoder

Pulped Natural

I denne metode fjernes skal og frugtkød, og bønnerne lægges til tørre med resterne af det sukkerlag der

Få mere viden
kaffe bønnesort SL28 SL34
Bønnesorter

SL28 & SL34

I årene 1934-1963 udviklede Scott Labs nye varianter til Kenya. De 2 mest vellykkede hybrider var SL28 og

Få mere viden
kaffe bønnesort Geisha
Bønnesorter

Geisha

Geisha er en sjælden kaffe der oprindeligt stammer fra Etiopien. Den blev opdaget første gang nær byen Gesha

Få mere viden
kaffe bønnesort Pacamara
Bønnesorter

Pacamara

Pacamara er en hybrid af Pacas og Maragogype der blev opdaget i 1950érne. Den har de bedste egenskaber

Få mere viden