Pacas

Pacas er en naturlig mutation af Bourbon og blev opdaget i El Salvador i 1949. Planten er mindre og indgår i en kategori som kaldes ”dværg-varianter”. Pacas er mere Robust end Bourbon, men viser de samme kvaliteter i koppen og giver en høj produktion.

kaffe bønnesort Pacas

Pacas – kompakt dværgvariant med Bourbon‐arv og høj kvalitet

Pacas er en naturlig mutation af Bourbon og blev opdaget i El Salvador i 1949. Det er en af de såkaldte “dværg‐varianter”, hvilket betyder, at planten vokser lavere og mere kompakt end traditionelle Arabica‐træer. Denne egenskab gør Pacas lettere at dyrke og høste, samtidig med at den udnytter næringsstoffer og plads effektivt. Pacas viste hurtigt sit potentiale og er i dag en vigtig sort i Centralamerika.

Selvom Pacas er mere robust end Bourbon og typisk giver et højere udbytte, bevarer den mange af Bourbons smagsmæssige kvaliteter. Det gør den til en attraktiv bønnesort for producenter, der ønsker en god balance mellem dyrkningsvenlighed og kopkvalitet. Sorten har også været grundstamme for udviklingen af andre vigtige varianter, herunder den kendte Pacamara.

I koppen leverer Pacas ofte en ren, sød og balanceret kaffe med behagelig syrlighed og fine frugt‐ eller chokoladenoter. Den er alsidig og vellidt blandt både ristere og baristaer for sin evne til at producere en harmonisk og tilfredsstillende kop – især i mellemristede profiler.

Vil du høre mere om Pacas‐baserede kaffer eller få hjælp til at vælge bønner til café, restaurant eller virksomhed? Vi deler gerne vores erfaringer og anbefalinger.

Har du et spørgsmål?

Har du stadig et spørgsmål som du ikke fik svar på?  – Så er du meget velkommen til at kontakte os, ved at udfylde vores kontaktformular.

Vil du gerne vide mere?

Du er meget velkommen til at dykke ned i vores vidensbank

kaffe vasket proces
Procesmetoder

Vasket kaffe

Efter høst fjernes både skal og frugtkød og tilbage har man den rene kaffebønne. Til denne proces bruges

Få mere viden
kaffe pulped natural proces
Procesmetoder

Pulped Natural

I denne metode fjernes skal og frugtkød, og bønnerne lægges til tørre med resterne af det sukkerlag der

Få mere viden
kaffe bønnesort SL28 SL34
Bønnesorter

SL28 & SL34

I årene 1934-1963 udviklede Scott Labs nye varianter til Kenya. De 2 mest vellykkede hybrider var SL28 og

Få mere viden
kaffe bønnesort Geisha
Bønnesorter

Geisha

Geisha er en sjælden kaffe der oprindeligt stammer fra Etiopien. Den blev opdaget første gang nær byen Gesha

Få mere viden
kaffe bønnesort Pacamara
Bønnesorter

Pacamara

Pacamara er en hybrid af Pacas og Maragogype der blev opdaget i 1950érne. Den har de bedste egenskaber

Få mere viden