Brasilien

Brasilien har været verdens største kaffeproducent i mere end 160 år. En tredjedel af verdens samlede kaffeproduktion kommer herfra, men tidligere har Brasilien stået for helt op til 80%. Brasilien producerer omkring 43 millioner kaffesække hvert år.

Nogle af de mest kendte områder indenfor kaffeproduktion i Brasilien er: Bahia, Chapada Diamantina, Cerrado, Minas Gerais, Cerrado, Sul de Minas, hvoraf især Bahia fik verdens opmærksomhed i 2009, da 5 ud af 10 Cup of Excellence vindere kom fra netop denne region. Brasiliansk kaffe kendetegnes ved en lav syrlighed med en fyldig krop og høj sødme. Ofte har den noter af chokolade og nødder.

kaffe fra Brasilien

Brasiliansk kaffe – tradition, sødme og fylde fra verdens største kaffeproducent

Brasilien er på mange måder kaffens hjemsted, og landets enorme produktion er resultatet af århundreders dyrkning, viden og traditioner. Her strækker kaffeplantagerne sig over store områder med varme temperaturer og stabilt klima, hvilket skaber ideelle forhold for modne, sødmefulde bønner. I regioner som Minas Gerais, Cerrado og Bahia dyrkes kaffe med fokus på kvalitet og karakter, og netop Bahia har markeret sig internationalt med prisvindende microlots og passionerede producenter.

Smagsprofilen fra Brasilien er ofte rund og balanceret med naturlig sødme, lav syrlighed og tydelige noter af chokolade, karamel og ristede nødder – en smag, der gør brasilianske bønner til en favorit blandt baristaer og kaffeelskere verden over. Det er også en af grundene til, at brasiliansk kaffe ofte bruges som base i espressoblends, hvor fylde og sødme spiller en central rolle.

Vil du lære mere om brasiliansk kaffe, eller smage hvordan vi rister den hos Kaffeværkstedet? Tag endelig fat i os – vi deler gerne vores anbefalinger, og hjælper både caféer, restauranter og virksomheder med at finde den perfekte kaffeløsning.

Har du et spørgsmål?

Har du stadig et spørgsmål som du ikke fik svar på?  – Så er du meget velkommen til at kontakte os, ved at udfylde vores kontaktformular.

Vil du gerne vide mere?

Du er meget velkommen til at dykke ned i vores vidensbank

kaffe vasket proces
Procesmetoder

Vasket kaffe

Efter høst fjernes både skal og frugtkød og tilbage har man den rene kaffebønne. Til denne proces bruges

Få mere viden
kaffe pulped natural proces
Procesmetoder

Pulped Natural

I denne metode fjernes skal og frugtkød, og bønnerne lægges til tørre med resterne af det sukkerlag der

Få mere viden
kaffe bønnesort SL28 SL34
Bønnesorter

SL28 & SL34

I årene 1934-1963 udviklede Scott Labs nye varianter til Kenya. De 2 mest vellykkede hybrider var SL28 og

Få mere viden
kaffe bønnesort Geisha
Bønnesorter

Geisha

Geisha er en sjælden kaffe der oprindeligt stammer fra Etiopien. Den blev opdaget første gang nær byen Gesha

Få mere viden
kaffe bønnesort Pacamara
Bønnesorter

Pacamara

Pacamara er en hybrid af Pacas og Maragogype der blev opdaget i 1950érne. Den har de bedste egenskaber

Få mere viden