Colombia

Kaffe har i mere end 100 år været en betydningsfuld handelsvare for Colombia. I 1912 udgjorde den således omkring 50% af Colombias samlede eksport. Colombia producerer i dag omkring 13,5 millioner sække. Som led i at markedsføre deres kaffe, har Colombia brugt betegnelserne ”Supremo” og ”Excelso”. Disse betegnelser henviser udelukkende til størrelsen på kaffebønnen, og har ingen relation til kvaliteten i koppen. Nogle af de mest kendte områder i Colombia er: Cauca, Tolima, Huila, Nariño og Antioquia.

Smagsprofilen på Colombiansk kaffe er meget forskellig, men en god kaffe vil ofte have en god balance mellem sødme, fyldighed og en citrusagtig syre.

kaffe fra Colombia

Colombiansk kaffe – balanceret kvalitet fra Sydamerikas kaffehjerte

Colombia har dyrket og eksporteret kaffe i over et århundrede, og landet har i mange år været en af verdens største og mest respekterede kaffeproducenter. Allerede i begyndelsen af 1900-tallet udgjorde kaffe halvdelen af landets eksport, og selv i dag er Colombia kendt for sit bidrag til den globale kaffekultur med omkring 13,5 millioner sække om året. Kaffen dyrkes i bjergområder med ideelle forhold og en stærk tradition for kvalitet og håndværk.

Som en del af markedsføringen har Colombia traditionelt anvendt klassificeringerne “Supremo” og “Excelso”, som beskriver bønnernes størrelse frem for deres smagskvalitet. Selvom disse betegnelser stadig bruges kommercielt, er det terroir, dyrkningsmetoder og forarbejdning, der virkelig former den colombianske kaffes karakter.

Regioner som Huila, Cauca, Tolima, Nariño og Antioquia er særligt anerkendte for deres produktion og har hver deres særpræg. Den colombianske smagsprofil varierer fra region til region, men mange kaffer herfra er kendt for en harmonisk balance mellem sødme, fyldig krop og en frisk, citrusagtig syre. Resultatet er en alsidig og behagelig kaffeoplevelse, der både fungerer som filterkaffe og espresso.

Hvis du vil udforske kaffe fra Colombia eller finde den rette profil til din virksomhed, café eller restaurant, står vi klar med anbefalinger og risteviden.

Har du et spørgsmål?

Har du stadig et spørgsmål som du ikke fik svar på?  – Så er du meget velkommen til at kontakte os, ved at udfylde vores kontaktformular.

Vil du gerne vide mere?

Du er meget velkommen til at dykke ned i vores vidensbank

kaffe vasket proces
Procesmetoder

Vasket kaffe

Efter høst fjernes både skal og frugtkød og tilbage har man den rene kaffebønne. Til denne proces bruges

Få mere viden
kaffe pulped natural proces
Procesmetoder

Pulped Natural

I denne metode fjernes skal og frugtkød, og bønnerne lægges til tørre med resterne af det sukkerlag der

Få mere viden
kaffe bønnesort SL28 SL34
Bønnesorter

SL28 & SL34

I årene 1934-1963 udviklede Scott Labs nye varianter til Kenya. De 2 mest vellykkede hybrider var SL28 og

Få mere viden
kaffe bønnesort Geisha
Bønnesorter

Geisha

Geisha er en sjælden kaffe der oprindeligt stammer fra Etiopien. Den blev opdaget første gang nær byen Gesha

Få mere viden
kaffe bønnesort Pacamara
Bønnesorter

Pacamara

Pacamara er en hybrid af Pacas og Maragogype der blev opdaget i 1950érne. Den har de bedste egenskaber

Få mere viden