Blandt alle kaffeproducerende lande er Etiopien nok det mest utrolige. Fasinationen stammer ikke blot fra den utrolige og unikke kaffe landet producerer, men også de mysterier der omgiver den. Etiopisk kaffe er ofte den kaffe der får folk til at åbne øjnene for at kaffe kan være meget andet end ”bare kaffe”. Etiopien anses som at være landet hvor kaffen oprindeligt stammer fra.
I Etiopien gror kaffen stadig vildt mange steder, og derfor er en del af den kaffe som kommer fra Etiopien enten plukket i den vilde natur, eller fra små baghave plantager hos småbønder. Etiopien producerer omkring 6,4 Millioner sække kaffe hvert år. Kaffen fra Etiopien betegnes ofte efter hvilken region de kommer fra, som kan være enten: Sidamo, Limu, Jima, Lekempti, Harrar eller Yirgacheffe. Af disse har Yirgacheffe og Sidamo det bedste ry, men også Limu er kendt for at kunne levere fantastisk kaffe. I Etiopien vil små kaffeplantager ofte slå sig sammen i et kooperativ og derved få lettere ved at få kaffen eksporteret.
Smagsprofilen er typisk citrus og bergamotte samt tydelige florale noter.


