Honduras

Det er først i 2001 at kaffeproduktionen i Honduras har taget fart, og i dag er Honduras den største producent i Mellemamerika. Honduras producerer ca. 5,8 millioner kaffesække om året. I Honduras anvender man en karakterskala lignende til det i Guatemala, hvor det er højden hvori kaffen er dyrket der er afgørende. Den går fra: Central, High Grown (HG) og Strictly High Grown (SHG). SHG skal minimum være dyrket i 1350 meters højde.

Kaffen i Honduras kan ofte spores tilbage til den enkelte gård eller kooperativ. Nogle af de mest kendte områder i Honduras er: Copán, El Paradiso og Montecillos. Smagsprofilen er ofte kompleks, frugtig, med en tydelig syrlighed.

kaffe fra Honduras

Honduransk kaffe – højlandskvalitet med frugtige og komplekse nuancer

Honduras er et af de nyere kaffenavne på verdensscenen, men udviklingen har været bemærkelsesværdig. Siden begyndelsen af 2000’erne er landet gået fra begrænset kaffeproduktion til at være den største producent i Mellemamerika. De mange højlandsområder og mikroklimaer giver optimale forhold for dyrkning af kvalitetsbønner, og her prioriteres gennemsigtighed, sporbarhed og håndværk. Det er ofte muligt at spore kaffen helt tilbage til den enkelte farm eller det kooperativ, hvor den er dyrket.

Kaffebønner fra Honduras klassificeres blandt andet efter højde, hvor betegnelsen SHG (Strictly High Grown) bruges til kaffe dyrket i minimum 1350 meters højde. Denne højde tilfører bønnerne ekstra tæthed og kompleksitet, som tydeligt afspejles i smagen. Regioner som Copán, El Paraíso og Montecillos er særligt kendte for deres kvalitetsproduktion.

Smagsprofilen er ofte frugtig og livlig med markant syrlighed, balanceret sødme og en kompleks aromatisk dybde – kvaliteter, der gør honduransk kaffe attraktiv både for specialkafferistere og baristaer, der søger variation og karakter.

Har du et spørgsmål?

Har du stadig et spørgsmål som du ikke fik svar på?  – Så er du meget velkommen til at kontakte os, ved at udfylde vores kontaktformular.

Vil du gerne vide mere?

Du er meget velkommen til at dykke ned i vores vidensbank

kaffe vasket proces
Procesmetoder

Vasket kaffe

Efter høst fjernes både skal og frugtkød og tilbage har man den rene kaffebønne. Til denne proces bruges

Få mere viden
kaffe pulped natural proces
Procesmetoder

Pulped Natural

I denne metode fjernes skal og frugtkød, og bønnerne lægges til tørre med resterne af det sukkerlag der

Få mere viden
kaffe bønnesort SL28 SL34
Bønnesorter

SL28 & SL34

I årene 1934-1963 udviklede Scott Labs nye varianter til Kenya. De 2 mest vellykkede hybrider var SL28 og

Få mere viden
kaffe bønnesort Geisha
Bønnesorter

Geisha

Geisha er en sjælden kaffe der oprindeligt stammer fra Etiopien. Den blev opdaget første gang nær byen Gesha

Få mere viden
kaffe bønnesort Pacamara
Bønnesorter

Pacamara

Pacamara er en hybrid af Pacas og Maragogype der blev opdaget i 1950érne. Den har de bedste egenskaber

Få mere viden