Peru

Kaffen i Peru har en forholdsvis lang historie, sammenlignet med andre lande i regionen, da man allerede begynde kaffeproduktion i midten af 1700-tallet. I starten blev kaffen dog ikke eksporteret, og vi skal helt frem til slutningen af 1800-tallet, hvor Europa begynder at lede efter alternativer til Indonesien, at man opdager potentialet i peruviansk kaffe.

I samarbejde med diverse udviklingsorganisationer, har Peru oparbejdet en stor andel af økologisk certificeret kaffe, og er en af verdens største producenter heraf. Samarbejdet har også hjulpet mange småbønder til at organisere sig og sælge deres kaffe gennem kooperativer. Selvom at Andes bjergene, der går gennem Peru, byder på optimale forhold for dyrkning af kaffe, så er det langtfra det eneste sted der dyrkes kaffe i Peru. Både ved kysten og i amazonas jungle finder man kaffefarme.

Smagsprofilen for Peru varierer alt efter om man får kaffe fra bjergområder eller lavere liggende landområder, men typisk vil man opleve en tydelig syrlighed, med florale noter og behagelig sødme.

kaffe fra Peru

Peruviansk kaffe – en bæredygtig oplevelse fra højderne i Andes

Kaffe fra Peru er kendt for sin rene smag, balancerede syrlighed og komplekse aroma. De fleste peruvianske kaffebønner er Arabica, og dyrkes i højderne, hvor klimaet giver langsom modning og en intens smagsprofil. Kombinationen af højder, mineralrig jord og traditionelle dyrkningsmetoder skaber en kaffe med florale, nøddeagtige og frugtige noter, som især tiltaler dem, der sætter pris på elegant og letdrikkelig specialkaffe.

Mange peruvianske kaffefarme drives som små familieejede kooperativer, hvor bæredygtighed og socialt ansvar går hånd i hånd med håndværk og kvalitet. Kaffeværkstedet samarbejder med partnere, der deler de samme værdier – og som sikrer, at hver kop kaffe fra Peru er produceret med omtanke for både mennesker og miljø.

Har du et spørgsmål?

Har du stadig et spørgsmål som du ikke fik svar på?  – Så er du meget velkommen til at kontakte os, ved at udfylde vores kontaktformular.

Vil du gerne vide mere?

Du er meget velkommen til at dykke ned i vores vidensbank

kaffe vasket proces
Procesmetoder

Vasket kaffe

Efter høst fjernes både skal og frugtkød og tilbage har man den rene kaffebønne. Til denne proces bruges

Få mere viden
kaffe pulped natural proces
Procesmetoder

Pulped Natural

I denne metode fjernes skal og frugtkød, og bønnerne lægges til tørre med resterne af det sukkerlag der

Få mere viden
kaffe bønnesort SL28 SL34
Bønnesorter

SL28 & SL34

I årene 1934-1963 udviklede Scott Labs nye varianter til Kenya. De 2 mest vellykkede hybrider var SL28 og

Få mere viden
kaffe bønnesort Geisha
Bønnesorter

Geisha

Geisha er en sjælden kaffe der oprindeligt stammer fra Etiopien. Den blev opdaget første gang nær byen Gesha

Få mere viden
kaffe bønnesort Pacamara
Bønnesorter

Pacamara

Pacamara er en hybrid af Pacas og Maragogype der blev opdaget i 1950érne. Den har de bedste egenskaber

Få mere viden