Kaffen i Peru har en forholdsvis lang historie, sammenlignet med andre lande i regionen, da man allerede begynde kaffeproduktion i midten af 1700-tallet. I starten blev kaffen dog ikke eksporteret, og vi skal helt frem til slutningen af 1800-tallet, hvor Europa begynder at lede efter alternativer til Indonesien, at man opdager potentialet i peruviansk kaffe.
I samarbejde med diverse udviklingsorganisationer, har Peru oparbejdet en stor andel af økologisk certificeret kaffe, og er en af verdens største producenter heraf. Samarbejdet har også hjulpet mange småbønder til at organisere sig og sælge deres kaffe gennem kooperativer. Selvom at Andes bjergene, der går gennem Peru, byder på optimale forhold for dyrkning af kaffe, så er det langtfra det eneste sted der dyrkes kaffe i Peru. Både ved kysten og i amazonas jungle finder man kaffefarme.
Smagsprofilen for Peru varierer alt efter om man får kaffe fra bjergområder eller lavere liggende landområder, men typisk vil man opleve en tydelig syrlighed, med florale noter og behagelig sødme.


