Pulped Natural

I denne metode fjernes skal og frugtkød, og bønnerne lægges til tørre med resterne af det sukkerlag der omgiver bønnen. Mængden af sukker der bliver tilbage har betydning for smagen: Mindre sukker betyder større syrlighed. Hvis alt sukkeret efterlades på bønnen kaldes processen også Honey.

kaffe pulped natural proces

Pulped Natural – balancen mellem friskhed og sødme

Pulped Natural-metoden er en mellemvej mellem vasket og soltørret kaffe. Her fjernes skallen og størstedelen af frugtkødet, men det naturlige sukkerlag omkring bønnen bevares delvist, før bønnerne lægges til tørre. Hvor meget sukker der bliver siddende, påvirker smagen markant: mindre sukker giver en renere og mere syrlig profil, mens mere sukker giver større sødme og fylde.

Når hele sukkerlaget efterlades, kaldes processen Honey process. Pulped Natural-kaffe kombinerer ofte frugtige, søde noter med en friskere syrlighed og mere ren smag end den klassiske Natural-metode. Det er en teknik, der kræver stor omhu under tørring for at sikre balance, og resultatet er en kompleks kop med både dybde, sødme og klarhed.

Vil du høre mere om Pulped Natural-kaffe eller smage metoden i praksis? Vi hjælper gerne med rådgivning og smagsforslag til erhverv.

Har du et spørgsmål?

Har du stadig et spørgsmål som du ikke fik svar på?  – Så er du meget velkommen til at kontakte os, ved at udfylde vores kontaktformular.

Vil du gerne vide mere?

Du er meget velkommen til at dykke ned i vores vidensbank

kaffe vasket proces
Procesmetoder

Vasket kaffe

Efter høst fjernes både skal og frugtkød og tilbage har man den rene kaffebønne. Til denne proces bruges

Få mere viden
kaffe pulped natural proces
Procesmetoder

Pulped Natural

I denne metode fjernes skal og frugtkød, og bønnerne lægges til tørre med resterne af det sukkerlag der

Få mere viden
kaffe bønnesort SL28 SL34
Bønnesorter

SL28 & SL34

I årene 1934-1963 udviklede Scott Labs nye varianter til Kenya. De 2 mest vellykkede hybrider var SL28 og

Få mere viden
kaffe bønnesort Geisha
Bønnesorter

Geisha

Geisha er en sjælden kaffe der oprindeligt stammer fra Etiopien. Den blev opdaget første gang nær byen Gesha

Få mere viden
kaffe bønnesort Pacamara
Bønnesorter

Pacamara

Pacamara er en hybrid af Pacas og Maragogype der blev opdaget i 1950érne. Den har de bedste egenskaber

Få mere viden